Nieuwjaarsduik 2015


Gezellige Nieuwjaarsduik 2015

Winnaar VlieglesHet was weer een reuze gezellig feest op het Ronostrand met stoere bikkels die het water in plonsden en enthousiaste supporters die langs de lijnen toekeken.
Er waren prijzen voor de meest originele verkledingen (een prinses bij de jeugd en een vuilniszak bij de volwassenen) en een verloting met geweldige prijzen. Diverse mensen gingen blij naar huis met kaarten voor een wedstrijd van Donar. Verder waren er flessen heerlijke wijn, een bijzondere prijs was een huiskamerconcert door Peter Schaap en de hoofdprijs een vliegles bij AeroHolland.
Foto's 2015
DitisRoden.nl - 1 januari 2015

Burgemeester Hans van der Laan gaf 1 januari 2015 het startsein voor de 4e Nieuwjaarsduik op het Ronostrand.

Een/Steenbergen. Nieuwjaarsdag 1 januari 2015 gaf burgemeester Hans van der Laan het startsein, met steun van Ot en Sien, voor al weer de 4e Nieuwjaarsduik op hetRonostrand.
De organisatie berust bij Werkgroep Tsjernobyl en de opbrengst is bestemd voor het goede doel de Tsjernobyl kinderen uit Wit-Rusland. Het dweilorkest Pronkjedwail uit Warffum probeerde vooraf de stemming er in te brengen. Ook weer aanwezig waren de mensen van de Reddingsbrigade Groningen en EHBO Noordenveld, om zo nodig assistente te verlenen. Alvorens van der Laan het startsein gaf, zorgde Aukje de Groot voor de warming-up. Ferdi Hendriks oud lid van de Werkgroep Tserno
byl trad op als spreekstalmeester. Voor zover wij konden nagaan was van de raadsleden Henk Koekkoek(LGN)de enige bikkel. Kleine bikkels waren Tineke Nieboer (LGN) en Anne Doornbos (PvdA), wel aanwezig, maar niet zwemmen.
Klik hieronder voor meer foto's: Geert Douwes

Nieuwjaarsduik 2015

Drie jaar geleden is een nieuwe traditie geboren in de gemeente Noordenveld. De Nieuwjaarsduik brengt elk jaar meer mensen op de been en vooral in het water van het Ronostrand. De opbrengst in natuurlijk voor het verblijf van de Wit Russische kinderen in Roden en omringende dorpen.
 

Op 1 januari 2015 is er om 15.00 uur weer een Nieuwjaarsduik op het Ronostrand.

Deze nieuwjaarsduik trekt elk jaar meer bikkels en supporters.De bikkels betalen €2,50 voor de duik en een kop snert of een halve rookworst. De supporters hoeven geen entree te betalen maar kunnen de Tsjernobyl kinderen steunen door iets te eten of te drinken de

winst van de baromzet gaat namelijk ook naar dit goede doel.
We hopen dat jullie gezellig met ons mee komen duiken!!

Voor actuele informatie over aanmelden &zo kijk je op de Nieuwjaarsduik Facebook pagina.
Foto's 2014


De Krant - 23 december 2014

Kou, wind of ijs; de duik gaat altijd door

Nieuwjaarsduik is nu ‘Serieuze Duik’
EEN – De blaadjes val weer nadrukkelijk van de bomen, de dagen worden korter en de temperatuur daalt. Kortom: langzamerhand komt het einde van 2014 in zicht. En dus ook het nieuwe jaar, dat sinds een aantal jaren wordt ingeluid met de Ronostrand Nieuwjaarduik.
De organisatie van de Ronostrand Nieuwjaarsduik, het meest ludieke evenement van de gemeente Noordenveld, mag voor het eerst van Unox (de organisator van de Nieuwjaarsduik in Scheveningen) het predicaat ‘Serieuze Nieuwjaarsduik’ uitdragen. Hiervoor voldoet de duik aan de gestelde voorwaarden van Unox voor een Nieuwjaarsduiklocatie. Koude wind, regen of ijs, niets van dat alles zal op 1 januari de deelnemers weerhouden te water te gaan. Om 15.00 uur zal een bekende Roner het startsein geven. Voor de origineelste uitgedoste duiker is er een leuke prijs. Verder is er tijdens het duikevenement een verloting met prachtige prijzen. Ferdi Hendriks, oud-lid van de Werkgroep Tsjernobyl, zal in zijn rol als opper spreekstalmeester de deelnemers verwelkomen en het evenement aan elkaar praten. Aukje de Groot, gymlerares in Roden, verzorgt wederom een leuke warming-up. DJ Jeroen zal bovendien de muziek verzorgen. Net als vorig jaar zal dweilorkest Pronkjewail uit Warffum met hun muziek de sfeer er in brengen. Voor familieleden, vrienden, kennissen, buren en geïnteresseerden is er de mogelijkheid om achter de afzetting het spektakel van dichtbij mee te kunnen maken. Deelnemers aan de duik komen al lang niet meer alleen uit Roden, naar ook uit omliggende gemeenten. Elk jaar groeit het aantal deelnemers gestaag en dat is een goede ontwikkeling. Deelnemers krijgen op Nieuwjaardag na de beroemde Unox duikmuts als herinnering aan de heldendaad. Na afloop krijgen alle deelnemers erwtensoep. De organisatie weet zich opnieuw gesteund door de reddingsbrigade Groningen en EHBO Noordenveld. Zij zullen zorg dragen voor de noodzakelijke veiligheid op en rond het strand tijdens het evenement. Aanmelden voor het evenement is mogelijk op Nieuwjaardag vanaf 14.00 uur aan de kassa bij het Ronostrand.
DitisNorg.nl - 16 december 2014

Nieuwjaarsduik 2015 – Serieuze Duik Ronostrand

De blaadjes vallen alweer van de bomen, de dagen worden korter, en de temperatuur daalt. Kortom: Langzamerhand komt het einde van 2014 in zicht. En dus ook het nieuwe jaar, dat sinds een aantal jaren word ingeluid met de Ronostrand Nieuwjaarsduik.De organi satie van de Ronostrand Nieuwjaarsduik, het meest ludieke evenement van gemeente Noordenveld mag voor het eerst van Unox, (de organisator van de Nieuwjaarsduik Scheveningen) het predicaat “serieuze Nieuwjaarsduik” uitdragen. Hiervoor voldoet de duik aan de gestelde voorwaarden van UNOX voor een Nieuwjaarsduiklocatie.

Koude wind, regen of ijs, niets van dat alles zal op 1 januari de deelnemers weerhouden te water te gaan. Treed buiten je comfortzone en geniet van een heerlijk koude en stoere duik. Om 15.00 zal een bekende Roner het startsein geven. Voor de origineelste uitgedoste duiker is er een leuk prijs. Verder is er tijdens het duikevenement een verloting met prachtige prijzen. Ferdi Hendriks oud lid van Werkgroep Tsjernobyl zal in zijn rol als opper spreekstalmeester de deelnemers verwelkomen en het evenement aan elkaar praten. Aukje de Groot gym lerares in Roden verzorgt wederom een leuke warming-up. Dit jaar opnieuw een prachtig schouwspel als de deelnemers op het strand uitgelaten in badkleding staan te zwaaien en te springen op de muziek die door DJ Jeroen wordt verzorgd. Net als vorig jaar zal dweilorkest Pronkjedwail uit Warfum met hun muziek de sfeer er in brengen. Voor familieleden, vrienden, kennissen, buren en geïnteresseerden is er de mogelijkheid om achter de afzetting het spektakel van dichtbij mee te kunnen maken.

Deelnemers komen al lang niet meer alleen uit Noordenveld, maar ook uit omliggende gemeenten. Elk jaar groeit het aantal deelnemers gestaag en dat is een goede ontwikkeling. Een mooie traditie dat jong en oud het leuk vinden om elkaar op nieuwjaarsdag op een stoere manier te ontmoeten. Deelnemers krijgen op nieuwjaarsdag de beroemde UNOX duikmuts als herinnering aan de heldendaad. Na afloop krijgen de deelnemers erwtensoep.

De organisatie weet zich opnieuw gesteund door de Reddingsbrigade Groningen en EHBO Noordenveld. Zij zullen zorg dragen voor de noodzakelijke veiligheid op en rond het strand tijdens het evenement.

Aanmelden voor dit prachtige evenement is mogelijk op nieuwjaarsdag vanaf 14.00 uur aan de kassa bij het Ronostrand.


Nieuwjaarsduik 2017