Nieuwjaarsduik 2017


DeKrant (papieren editie) - 3 januari 2017


dekrantnieuws.nl - 3 januari 2017

Fris en fruitig het nieuwe jaar inEEN – Ook de zesde editie van de Nieuwjaarsduik bij het Ronostrand was weer een schot in de roos. Weer meer mensen waagden zich zondagmiddag in het koude water om zo fris en fruitig aan het nieuwe jaar te beginnen. Er was weer volop vertier en net als voorgaande jaren ging de complete opbrengst naar de Werkgroep Tsjernobyl, die tekende voor de vlekkeloze organisatie. Ook nu deden zich er geen ongelukken voor, al voelden bepaalde mensen zich voor en na de duik niet meteen fris en fruitig. Dat had echter vooral te maken met de nacht voorafgaand aan de koele duik.

dvhn - 2 januari 2017

Voorpagina & dubbele in de papieren editie

dvhn.nl - 1 januari 2017

Drenten nemen nieuwjaarsduik Ronostrand


180 stoere Drenten, onder wie veel kinderen, hebben zojuist meegedaan aan de zesde nieuwjaarsduik aan het Ronostrand bij Een. Ze trotseerden een buitentemperatuur van 2 graden, terwijl het water niet veel warmer was. Er hadden zich tevoren ruim tweehonderd dapperen ingeschreven, veel meer dan de 155 van een jaar geleden, maar het koude weer hield enkele tientallen van hen uiteindelijk aan de kant. Eerst was er een warming-up op muziek, vervolgens rende de massa over het strand naar de plas. Niemand bleef langer dan een paar seconden in het water. Op de kant wachtten soep, koffie, warme chocolademelk en voor iedereen een fraaie oorkonde.
Door: Hans Knijff
ditisnorg.nl 1 januari 2017

 175 bikkels doen mee aan nieuwjaarsduik

Voor de zesde keer werd Nieuwjaarsduik gehouden op het Ronostrand. De organisatie was weer in handen van de Werkgroep Tsjernobyl. Er kwam een recordaantal deelnemers op de duik af. Maar liefst 175. De Werkgroep biedt al meer dan 25 jaar de kinderen uit Tsjernobyl een heerlijke vakantie in deze contreien.

 

Aukje de Groot, gymlerares uit Roden, zorgde weer voor de warming-up. Het was waterkoud, een gevoelstemperatuur van ver beneden nul. DJ Nijo was er voor de muziek en de duikers van Duikschool Karibu Divers hielden in het water een oogje in het zeil, terwijl leden van het Rode Kruis dat op het Ronostrand deden.

De organisatie kijkt terug op een prima evenement. Opvallend dit jaar waren de vele verklede duikers. De nieuwe voorzitter Jack Hesseling mocht voor het eerst de duikers verwelkomen en wegschieten.

(Foto's: Marga Buitendijk)
RoderJournaal -1 januari 2017

Nieuwjaarsduik Ronostrand: ‘verrekte koud’

EEN ‘Ik hoorde hier en daar, dat het verrekte koud was’. Henk-jan Hofman van de organisatie van de Nieuwjaarsduik op het Ronostrand zei hiermee geen woord te veel.

“We hebben mazzel gehad met het weer. Er was even een spat regen, maar daar bleef het bij”, aldus Hofman. Het nieuwjaarsspektakel trok 175 duikers en 450 bezoekers. “Daarmee zitten we in de lift, vorig jaar waren er 151 duikers”.

De duikers hadden twee ‘warmhouders’, te weten deejay Nijo die een goed debuut had op het frisse festijn, en Unox dat de duikers na afloop voorzag van heerlijke snert. Van de gemeenteraad van Noordenveld nam Henk Koekkoek een duik, overigens al voor de tweede maal. De opbrengst komt ten goede aan de werkgroep Tsjernobyl-kinderen van de Stichting Oost-West Kontakten. (Foto’s Erik Brand.)


Drenthe duikt voor het goede doel

RODEN/HOOGEVEEN - Op zo'n tien plekken kon je vandaag in Drenthe een nieuwjaarsduik nemen. Vaak voor een goed doel.De Rodense duik op het Ronostrand bij Een lokte 180 deelnemers het twee graden koude water in. Ze doken geld bijeen voor de Werkgroep Tsjernobyl die kinderen uit Wit-Rusland naar ons land haalt voor een vakantie.

lees meer en bekijk de video
Door: Serge Vinkenvleugel

Nieuwe voorzitter Werkgroep Tsjernobyl Jack Hesseling kon op Nieuwjaarsdag record aantal deelnemers (175) wegschieten

Een - Na 117 en vorig jaar 150 kon de nieuwe voorzitter van de Werkgroep Tsjernobyl Jack Hesseling dit jaar een record aantal deelnemers van 175 wegschieten. De deelnemers betaalden een inleg van 2.50 euro voor het goede doel Werkgroep Tsjernobyl. De Nieuwjaarsduik werd dit jaar voor de 6e keer gehouden. Met de opbrengst, inclusief een kleine verloting op het Ronostrand, biedt de Werkgroep al meer dan 25 jaar de kinderen uit Tsjernobyl een heerlijke aansterkvakantie in deze contreien.

Ook dit jaar trad het oud-lid van de Werkgroep Ferdi Hendriks weer op als spreekstalmeester en zorgde Aukje de Groot, gymlerares uit Roden, weer voor de warming-up. Scheen het vorig jaar nog een aangenaam zonnetjes, hoe anders was het dit jaar, kil en koud.

Dit jaar geen dweilorkest Pronkjedwail uit Warffum, maar DJ Nijo die voor de muzikale klanken zorgde. De duikers van Duikschool Karibu Divers uit Zuidlaren hielden in het water een oogje in het zeil, terwijl leden van het Rode Kruis dat op het Ronostrand deden. Ook voor de toeschouwers is het altijd weer een leuke aangelegenheid om dit mee te maken. Op naar de zevende editie van 1 januari 2018.


Verslag/foto's© Geert Douwes

Nieuwjaarsduik 2017!

Nieuwjaarsduik RonoStrand

RODEN -  Op 1 januari 2017 is het weer zover! De 6e editie van de Nieuwjaarsduik bij het Ronostrand te Een staat weer op stapel en biedt de mogelijkheid het jaar te starten met een duik in het water van het sfeervolle Ronostrand. De organisatie heeft voor het derde jaar op rij het predicaat “Serieuze Duik” van Unox ontvangen.
Voor de trouwe aanhang een jaarlijks weerkerend spetterend begin van het nieuwe jaar, maar ook aan te raden voor diegenen die zich voorgenomen hebben het nieuwe jaar nu eens sportief te starten. Deelname kan individueel, maar ook als groep, de Nieuwjaarsduik biedt bedrijven, verenigingen, sportteams, scholen of vriendengroepen de gelegenheid zich op unieke en ludieke wijze te presenteren. Het is een mooie groepsactiviteit om het nieuwe jaar fris te beginnen.
Na afloop is er voor alle deelnemers heerlijke erwtensoep. De muziekwordt dit jaar verzorgd door DJ Nijo.
Er wordt ook dit jaar gezorgd voor verwarmde kleedcabines. De Nieuwjaarsduik vindt plaats aan het Ronostrand te Een, inschrijven a € 2,50 p.p. (inclusief snert, Unox muts en oorkonde) kan vanaf 13.00 uur. Voor het  startschot van de duik zal gymlerares Aukje de Groot uit Roden de warming-up verzorgen.  De in Groningen wonende Ferdi Hendriks, oud bestuurslid van Werkgroep Tsjernobyl zal deze middag aan elkaar praten. De duik is klokslag 14.00 uur.
De organisatie wil net als andere jaren de veiligheid waarborgen voor de deelnemers. Ehbo Noordenveld en de Karibu Divers uit Zuidlaren staan hier garant voor.
Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers en sponsors. Deelname geschiedt op eigen risico! Waag het erop en meldt u aan voor dit evenement.
Aanmelden kan via Facebook, Werkgroep Tsjernobyl .


Op Nieuwjaarsdag 1 januari 2017 organiseert werkgroep Tsjernobyl uit Roden in samenwerking met het Ronostrand de 6e Nieuwjaarsduik.

Datum: Nieuwjaarsdag 1 januari 2017
Aanvang: 14.00 uur
Inschrijven: Vanaf 13.00 uur
Toegangsprijs: € 2,50 (incl snert, Unox muts en oorkonde)
Publiek: gratis
Plaats: Een (omgeving Roden)
Waar: Ronostrand
Adres: Amerika 16
Info: 0592-656206 / 06-33972404
Facebook: Recreatie Centrum Ronostrand & Werkgroep Tsjernobyl
Website: www.ronostrand.nl           www.tsjernobyl-rodenleek.nl

Roder Journaal - 12 december 2016

Nieuwjaarsduik Ronostrand weer voor goed doel

EEN Op 1 januari 2017 is het weer zover. De 6e editie van de Nieuwjaarsduik bij het Ronostrand bij Een staat weer op stapel en biedt de mogelijkheid het jaar te starten met een duik in het water van het sfeervolle Ronostrand.

De organisatie heeft voor het derde jaar op rij het predicaat ‘Serieuze Duik’ van Unox ontvangen Voor de trouwe aanhang een jaarlijks weerkerend spetterend begin van het nieuwe jaar, maar ook een tip voor diegenen die zich voorgenomen hebben het nieuwe jaar nu eens sportief te starten. Deelname kan individueel, maar ook als groep. De Nieuwjaarsduik biedt bedrijven, verenigingen, sportteams, scholen of vriendengroepen de gelegenheid zich op unieke en ludieke wijze te presenteren. Als groepsactiviteit om het nieuwe jaar fris te beginnen. Na afloop is er voor alle deelnemers heerlijke erwtensoep.

De muziek dit jaar wordt verzorgd door DJ Nijo. Er wordt ook dit jaar gezorgd voor verwarmde kleedcabines. Inschrijven a 2,50 euro (inclusief snert, Unox muts en oorkonde) kan vanaf 13.00 uur. Voor het startschot van de duik zal gymlerares Aukje de Groot uit Roden de warming-up verzorgen. De in Groningen wonende Ferdi Hendriks, oud-bestuurslid van Werkgroep Tsjernobyl zal deze middag aan elkaar praten. De opbrengst gaat naar Tsjernobyl-kinderen die jaarlijks in Roden verblijven. De duik is klokslag 14.00 uur.

De organisatie wil net als andere jaren de veiligheid waarborgen voor de deelnemers. EHBO-Noordenveld en de Karibu Divers uit Zuidlaren staan hier garant voor. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers en sponsors. Deelname geschiedt ondanks de veiligheidsmaatregelen op eigen risico!. Aanmelden kan via Facebook, Werkgroep Tsjernobyl of inschrijven op de dag zelf.

DeKrant - 13 december 2016

‘Serieuze’ Nieuwjaarsduik op het RonostrandEEN – Op 1 januari 2017 is het weer zover: de zesde editie van de Nieuwjaarsduik bij het Ronostrand in Een staat weer op stapel en biedt de mogelijkheid het jaar te starten met een duik in het water van het sfeervolle Ronostrand. De organisatie heeft voor het derde jaar op rij het predicaat “Serieuze Duik” van Unox ontvangen. Voor de trouwe aanhang een jaarlijks weerkerend spetterend begin van het nieuwe jaar, maar ook aan te raden voor diegenen die zich voorgenomen hebben het nieuwe jaar nu eens sportief te starten. Deelnemen kan individueel, maar ook als groep. De Nieuwjaarsduik biedt bedrijven, verenigingen, sportteams, scholen of vriendengroepen de gelegenheid zich op unieke en ludieke wijze te presenteren. Het is een mooie groepsactiviteit om het nieuwe jaar fris te beginnen. Na afloop is er voor alle deelnemers heerlijke erwtensoep. De muziek dit jaar wordt verzorgd door DJ Nijo. Er wordt ook dit jaar gezorgd voor verwarmde kleedcabines. De Nieuwjaarsduik vindt plaats aan het Ronostrand te Een, inschrijven kan voor € 2,50 per persoon (inclusief snert, Unox muts en oorkonde) kan vanaf 13.00 uur. Voor het startschot van de duik zal gymlerares Aukje de Groot uit Roden de warming-up verzorgen. De in Groningen wonende Ferdi Hendriks, oud bestuurslid van Werkgroep Tsjernobyl, zal deze middag aan elkaar praten. De duik is klokslag 14.00 uur. De organisatie wil net als andere jaren de veiligheid waarborgen voor de deelnemers. Ehbo Noordenveld en de Karibu Divers uit Zuidlaren staan hier garant voor. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers en sponsors. Deelname geschiedt op eigen risico! Waag het erop en meldt u aan voor dit evenement. Aanmelden kan via Facebook, Werkgroep Tsjernobyl of inschrijven op de dag zelf.

Voorgaande Nieuwjaarsduiken:

Nieuwjaarsduik 2016
Nieuwjaarsduik 2015
Nieuwjaarsduik 2012 - 2014

Nieuwjaarsduik 2017