Fitness

Sinds een aantal jaren bieden zowel het Fitnesscentrum aan de Kanaalstraat als Palestra een workshop fitness aan. De kinderen worden op enthousiast wijze uitgedaagd waardoor deze sportieve workshops telkens weer een succes zijn.

Contactmiddag

In het eerste weekend na de aankomst van de kinderen was er gelegenheid voor de gastgezinnen, WitRussische kinderen, begeleiders en leden van de werkgroep gelegenheid om bij de praten over de eerste indrukken.
Het was heerlijk weer dus natuurlijk werd er buiten gespeeld. Voor de binnenpret waren er voldoende spelletjes, een hapje & drankje én disco met een DJ.


Ballonnenworkshoprode en roze ballonnen

Men neme een voorraad lange dunne ballonnen, een groep enthousiaste kinderen en een inspirerende docent. De juiste ingrediënten voor een gezellige knutselworkshop.

 

zwemmenZwemles

Zoals gebruikelijk mochten de kinderen deze eerste les vrij spelen in het instructiebad. De badmeester kreeg zo een goed eerste indruk van hun vaardigheden.
Aan het gespetter te zien en te voelen zijn alle kinderen behoorlijk watervrij. En na een korte inventarisatie bleek de meerderheid ook echt te kunnen zwemmen.
Zij mochten mee naar het grote bad. Om beurten van het startblok af en daarna de volle lengte zwemmen.
Na een korte kantduik instructie en bijbehorende oefening mocht deze groep ook nog een kwartiertje vrij spelen met enorme banden en matten.
Het was dolle waterpret en gelukkig mogen ze de komende weken nog drie keer zwemmen.


Kledingbeurskledingbeurs

De kledingbeurs was ook nu weer een succes. In een ontspannen sfeer kwamen de kinderen in per twee of drie naar het lokaal.
Daar lag de ingebrachtte kleding dankzij de vrijwillgers weer keurig gesorteerd op maat en j/m.
Er werd volop gepast, in de spiegel gekeken en vrolijk geshowd.


oogmeting bij de opticienBij Alex

De hele groep is Bij Alex op bezoek geweest. Voor de meesten een feest van herkenning maar een enkel nieuw kind vond het behoorlijk spannend bij de oogmeting.
Een jongetje vroeg zich werkelijk af of het ook pijn zou doen. Maar na een grapje van Alex was hij helemaal gerust gesteld.
Juf Irina was gepromoveerd tot assistente en dat volbracht ze met verve.


Meer artikelen...

  1. Aankomst kinderen