Roder Journaal 16 mei 2016
artikel : Roder Journaal
eigen foto

Jubilerende Werkgroep Tsjernobyl bezoekt Wit-Rusland

RODEN – Al 25 jaar organiseert de Werkgroep Tsjernobyl van de Stichting Oost-West Kontakten aansterkvakanties in Roden en omgeving.

“In Roden hebben we bij dit heugelijke feit stilgestaan met een boeiende lezing waarmee we iedereen voor zijn of haar steun wilden bedanken. Al die jaren stelt de werkgroep Wit-Russische kinderen centraal. We zijn dan ook heel benieuwd wat er van hen is geworden. In de eerste week van mei is de hele werkgroep naar Wit-Rusland geweest”, vertelt Arie van Klei.

Perspectief

“In Bychov en omgeving hebben we drie scholen bezocht en heel veel mensen gesproken. Vooral op de uitstekend bezochte bijzonder gezellige afsluitende feestavond hebben we kunnen proeven dat we de kinderen en de inmiddels jong volwassenen een perspectief hebben geboden. Een naar Wit-Russische maatstaven zeer hoog percentage kansarme jongeren heeft zijn weg gevonden naar een universiteit.”

Deze opsteker was voor de werkgroep aanleiding om drie scholen een cadeaubon van 500 euro te schenken dit ze kunnen besteden aan noodzakelijke, maar voor hen onbetaalbare,
leermiddelen. “We zullen er op toezien dat dit geld goed wordt besteed. Naast een betere gezondheid hopen we deze Wit-Russische kinderen nog lang een toekomstperspectief te kunnen geven”, aldus Van Klei.

Arie van Klei