Wijn


glas met druiven

 

Ook dit jaar verkoopt de werkgroep Tsjernobyl Roden-Leek flessen wijn. De opbrengst van deze actie wordt gebruikt om ook dit jaar weer een groep kinderen uit Wit-Rusland naar Nederland te halen voor een onvergetelijke aansterkvakantie.

Met name door de smaak en kwaliteit van de wijnen waren eerdere wijnacties een groot succes. Met veel plezier kunnen we u, in samenwerking met Van Erp Dranken, opnieuw  bijzonder goede wijnen aanbieden.

Wijn omschrijving

De volledige naam van dit Portugese wijnbedrijf luidt: Cooperativa Agricola de Santo Isidro de Pegòes. On-Portugees-vooruitstrevende producent van uitermate betaalbare en verbluffend mooie wijnen. Wat de moderne techniek en een grote deskundigheid in combinatie met een fanatiek kwaliteitstreven kan opleveren bewijst deze coöperatie in de buurt van Lissabon. De energieke leiding huurt de top-oenoloog João Portugal Ramos in voor het wijn maken. Een perfecte zet zo blijkt. Portugal Ramos’ wijnen zijn modern, dat wil zeggen dat de Witte wijnen zijn fris, niet geoxideerd, maar zuiver en verfijnd, de Rode wijnen zijn intens, krachtig en met een prachtige balans tussen fruit, kruiden en eikenhout.
Het belangrijkste is dat ze ook op en top Portugees blijven, ze hebben een sterke en prachtige identiteit die ze duidelijk onderscheidt van wijnen uit andere landen. Een man met visie, een geweldige kennis van zaken en gouden handen.

Rood,
Warm-fruitige, zachte, elegante en soepele rode wijn met kruiden enʉ۬veel bramen en kersen.
Wit,
Droge, pittige witte wijn, fris fruitig, iets kruidig, met nuances van abrikoosen een vleugje muskaat.Gemaakt van de Fernào Pires, Bical, Arinto en een beetje Muscat.
Rosé,
Droge rosé met sap en fruit, een elegante smaak en een verfrissende afdronk.

Deze verrukkelijke Portugese wijn (rood, wit, rosé) kost per fles € 5,50 en een doos van 6 flessen kost slechts € 30. Dit is vergelijkbaar met de verkoopprijs in de winkel.
U kunt uw bestelling plaatsen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.