Nieuwjaarsduik 2016


DitisRoden - 1 januari 2016

Burgemeester Klaas Smid gaf 150 deelnemers het startsein voor Nieuwjaarsduik Ronostrand.

Een-Noordenveld. Vrijdag 1 januari 2016 organiseerde het Ronostrand in samenwerking met Werkgroep Tsjernobyl Roden voor de vijfde keer de Nieuwjaarsduik onder een aangenaam zonnetje op het sfeervolle Ronostrand. De vorige editie trok, naast veel toeschouwers, 117 duikers die het ruime sop kozen. Het aantal deelnemers van vorig jaar 117 werd dit jaar ver overtroffen met ... 150 deelnemers.
Deelnemers die mee wilden doen moesten 2,50 euro betalen. Dit bedrag komt ten goede aan de Werkgroep Tsjernobyl Roden. Voorzitter Jannes Woldhuis: "De Werkgroep biedt kinderen uit Tsjernobyl al 25 jaar een heerlijke aansterkvakantie in onze contreien".
Ook voor de toeschouwers is het altijd weer leuk om dit evenement mee te maken. Vooral vandaag onder een heerlijk zonnetje. Het startsein werd om 14.00 uur gegeven door burgemeester Klaas Smid die voor deze gelegenheid de reis vanuit Hoogeveen had ondernomen.
Het oud-lid van de Werkgroep Tsjernobyl, Ferdi Hendriks, trad ook dit jaar als spreekstalmeester op en de warming-up voor de duik werd wederom verzorgd door Aukje de Groot, gymlerares in Roden. Ook het dweilorkest Pronkjedwail uit Warffum was weer aanwezig om de sfeer te verhogen. Duikers van Duikschool Karibu Divers uit Zuidlaren hielden in het water een oogje in het zeil. Ook het Rode Kruis was vertegenwoordigd. Met andere woorden de organisatie was weer pico bello.
Klik hieronder voor de foto's en video van Geert Douwes
Nieuwjaarsdag 2016 heeft de prachtige Nieuwjaarsduik plaatsgevonden op het Ronostrand. In totaal waren er 514 bezoekers waarvan er 149 een duik hebben genomen in het koele water.

Voor foto's van de activiteit kunt u terecht op de site: www.oogopnoordenveld.nl
Veel plezier met de napret van de Nieuwjaarsduik.
DitisNorg - 1 januari 2016

Nog nooit zo druk bij nieuwjaarsduik Ronostrand

Meer dan 150 deelnemers waagden zich aan de nieuwjaarsduik in het water bij het Ronostrand. Nog nooit waren de temperaturen zpo hoog al was het wel koud aan de voeten, zo bleek. De duik bij het Ronostrand maakt deel uit van de serie Unox Serieuze Nieuwjaars duiken. Voor het tweede jaar mag de organisatie dit predicaat uitdragen. nieuwjaarsduik ronostrand 013 De deelnemers renden na een warming up en het startsein van burgemeester Klaas Smid met de welbekende oranje Unox-muts op hun hoofd het water in, om zich vervolgens op te warmen aan een kop heerlijke warme Unox erwtensoep .Voor iedere bikkel was er ook dit jaar weer de muts en de heerlijke erwtensoep.

Om mee te mogen doen aan de duik moesten de deelnemers € 2,50 betalen voor de Werkgroep Tsjernobyl Roden. Deze

Werkgroep bied Wit-Russische Tsjernobyl kinderen al 25 jaar een heerlijke aansterkvakantie. Ferdi Hendriks, oud lid van de Werkgroep Tsjernobyl, verwelkomde dit jaar als spreekstalmeester de deelnemers. Ook was dweilorkest Pronkjedwail uit Warffum aanwezig om met hun muziek de sfeer er in brengen.

Nieuwjaarsduik 2016!

Op 1 januari 2016 vanaf 14.00 uur kan het nieuwe jaar weer goed beginnen met een bezoek aan het sfeervolle Ronostrand, voor de  ‘spreek woordelijke’ vuurpijl de Unox Serieuze Nieuwjaars duik. Voor het tweede jaar mag de organisatie dit predicaat uitdragen.
De vorige editie, de vierde, trok veel toeschouwers en 117 duikers die het ruime sop kozen. Al deze mensen renden met de welbekende oranje Unox-muts op hun hoofd het water in, om zich vervolgens op te warmen aan een kop heerlijke warme  Unox erwtensoep . Of je het nu doet om de heerlijk soep, de adrenaline, of om simpelweg stoer te zijn, het maakt niet uit, het zijn stuk voor stuk uitstekende redenen om mee te doen aan de duik. Voor iedere bikkel is er ook dit jaar weer de muts en de heerlijke erwtensoep. Om mee te mogen doen aan de duik betaal je € 2,50 dit bedrag komt ten goede aan de Werkgroep Tsjernobyl Roden. Deze Werkgroep bied Wit-Russische Tsjernobyl kinderen al 25 jaar  een heerlijke aansterkvakantie.
Om het de deelnemers zo comfortabel  mogelijk te maken, kan je je omkleden in het hoofdgebouw van het Ronostrand.
Ook voor de toeschouwers is het ontzettend leuk om mee te maken. Met hun aanmoedigingen  kunnen ze de duikers een hart onder de riem steken.
Ferdi Hendriks oud  lid van de Werkgroep Tsjernobyl  zal ook dit jaar als spreekstalmeester de deelnemers verwelkomen en het evenement aan elkaar praten.  Aukje de Groot  gymlerares in Roden verzorgt wederom een leuke warming-up. Ook dit jaar verwachten we opnieuw een prachtig schouwspel als de deelnemers in badkleding uitgelaten staan te zwaaien en te springen op de muziek die door DJ Jeroen  wordt verzorgd. Net als vorig jaar zal dweilorkest Pronkjedwail uit Warfum  met hun muziek de sfeer er  in brengen. Voor familie, vrienden, kennissen, buren en geïnteresseerden is er  de mogelijkheid om het spektakel van dichtbij mee te maken.

Voorgaande Nieuwjaarsduiken:

Nieuwjaarsduik 2016
Nieuwjaarsduik 2015
Nieuwjaarsduik 2012 - 2014

Nieuwjaarsduik 2017