Gastgezinnen


De Werkgroep is blij met de gastgezinnen die hun huis en hart openstellen.
De gastgezinnen worden ondersteund door een contactpersoon uit de Werkgroep.
De kinderen maken gedurende vier weken onderdeel uit van het gastgezinnen en nemen dan ook deel aan de gebruikelijke huiselijke activiteiten.
Nieuwe gezinnen krijgen bezoek van een Werkgroeplid en een begeleider in de eerste week van de bezoekperiode.
Voorafgaand worden er voor de nieuwe gezinnen twee gastouderavonden georganiseerd.
De eerste gastouderavond is speciaal voor nieuwe gastgezinnen, waar achtergrondinformatie wordt gegeven en de tweede gastouderavond is voor alle gastouders waar de Werkgroep informatie over het programma verstrekt.
Er is dan ook gelegenheid om vragen te stellen en om ervaringen te delen.

De gastouders worden soms gevraagd om extra hulp voor het brengen en halen van kinderen naar activiteiten, en het begeleiden van een activiteit. De kinderen krijgen een weekprogramma aangeboden vanuit een vaste plek. Dit is de “Bomenburcht” in Roden.
Het programma bestaat uit uitstapjes naar o.a. de dierentuin, Schiermonnikoog, knutselen, spelen, muziek en dans. Het onderdeel sporten wordt ook in het programma opgenomen omdat hierdoor de conditie van de kinderen wordt verbeterd. Ook worden er activiteiten georganiseerd die preventief werken voor de gezondheid van de kinderen zoals een bezoek aan de opticien en de tandarts (fluorbehandeling). In het weekend verblijven de kinderen bij de gastgezinnen.

Als u uw hart en huis ook eens open wilt stellen voor kinderen die het hard nodig hebben en u heeft in de maand juni tijd, wordt dan gastouder van een Wit-Russisch kind.
Afhankelijk van uw gezinssituatie, leeftijd van uw eigen kinderen, jongens/meisjes, kunt u uw voorkeur voor een gastkind (van 9 t/m 12 jaar) kenbaar maken. Onze ervaring is dat het verrijkend kan zijn om kennis te maken met een andere cultuur. Als u meer informatie wilt, kunt u contact opnemen met de werkgroep: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.