Nieuwjaarsduik 2012 - 2014


DitisRoden - 1 januari 2014

Werkgroep Tsjernobyl organiseerde weer de traditionele Nieuwjaarsduik bij Ronostrand.


Roden-Noordenveld. Om 15.00 uur gaf wethouder Gerrit Alssema weer het startsein voor de traditionele Nieuwjaarsduik op het Ronostrand. De bikkels die het (koude) water ingingen deden dat uiteraard weer voor het goede doel. Deelnemers betaalden 2,00 euro inleg en de totale inleg vermeerderd met de winst op de baropbrengst,kop snert of halve rookworst,was bestemd voor de kinderen van Tsjernobyl voor een aansterkvakantie van deze kinderen. De Werkgroep Tsjernobyl voor kinderen uit Wit Rusland is een initiatief van de Stichting Oost-West Kontakten. Wethouder Alssema kreeg na afloop, hoewel hij zelf niet mee deed, iets aangeboden (zie foto)waarvan men zegt dat je er warm(er) van wordt. Ook Ot en Sien en vrienden/vriendinnen deden mee. Een dweilorkest zorgde ervoor dat de stemming er in kwam en bleef. Al met al kan gesteld worden dat het weer een geslaagd evenement was voor het goede doel.
Klik hier voor meer foto's : Geert Douwes.

Roder Journaal - 8 december 2013
artikel en foto Roder Journaal

Nieuwjaarsduik Ronostrand voor Tsjernobyl kinderen uit Wit-Rusland

EEN – Het Ronostrand is op 1 januari 2014 om klokslag 15.00 uur de place to be! Op het Ronostrand kunnen de echte bikkels terecht om een traditionele nieuwjaarsduik te nemen.

Je kunt natuurlijk op 1 januari een smoesje bedenken en heerlijk in je mandje blijven liggen, maar je kunt het jaar ook energiek starten.

nieuwjaarsduik - foto: Roder Journaal

Kom je liever niet alleen, ga dan met je sportteam of schoolklas de vetste duik van het jaar maken. Het is ontzettend cool om samen met vele andere bikkels op 1 januari in het ijskoude water te plonzen.

De Werkgroep Tsjernobyl organiseert al enkele jaren een Nieuwjaarsduik op het Ronostrand. Dit jaar voor het eerst op 1 januari omdat het Russisch Nieuwjaar in 2014 op een doordeweekse dag valt. Deze Nieuwjaarsduik trekt elk jaar meer bikkels en supporters. De bikkels betalen € 2,50 voor de duik en krijgen daarvoor eeuwige roem en een kop snert of een halve rookworst. De Nieuwjaarsduik is een prachtig begin van het nieuwe jaar. Voor de meest origineel uitgedoste bikkel is er een mooie prijs beschikbaar.
Ook supporters zijn natuurlijk welkom. U hoeft geen entree te betalen, maar als u onze Tsjernobyl kinderen wilt steunen kan dat heel eenvoudig door iets te drinken of te eten. De winst op de baromzet komt namelijk ook ten goede aan onze Tsjernobyl kinderen.

De Werkgroep Tsjernobyl voor kinderen uit Wit-Rusland is een initiatief van de Stichting Oost-West Kontakten. De werkgroep organiseert jaarlijks een aansterkvakantie voor deze kinderen. Met de duik proberen we zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dit doel. Daarom werken alle mensen belangeloos aan de Nieuwjaarsduik mee.


DitisRoden - 15 januari 2013

Gerrit Alssema geeft startsein bij druk bezochte Nieuwjaarsduik


Zondag 13 januari heeft de werkgroep 'Kinderen uit Tsjernobyl' de tweede nieuwjaarsduik georganiseerd. Nadat er een vrije baan in het ijs van het Ronostrand was gemaakt, konden de deelnemers het water opzoeken. In de loop van de middag verzamelden zich steeds meer mensen om deel te nemen aan de nieuwjaarsduik. Wethouder Gerrit Alssema arriveerde om namens de gemeente Noordenveld het startsignaal te geven. Na een korte toespraak liet de wethouder het startsignaal klinken, waarna 77 enthousiaste deelnemers naar het water renden, op weg naar een verfrissende duik. Alle deelnemers hebben genoten en ook het veelvuldig aanwezige publiek was zeer enthousiast. Na de duik werd er genoten van snert of een lekkere rookworst. Ook stond de koffie, thee en de Glühwein klaar voor deelnemers en bezoekers.
Foto's: Ellen Wynia

DitisRoden.nl - 15 januari 2012
artikel en foto DitisRoden.nl

Burgemeester Hans van der Laan geeft startsein Nieuwjaarsduik Ronostrand

Ronostrand-Roden. De Werkgroep Tsjernobyl had op zaterdag 14 januari, in samenwerking met het Ronostrand, een Nieuwjaarsduik georganiseerd.
Aan de kassa kon het toegangsbewijs gekocht worden voor euro 2,50, die later ingewisseld kon worden voor een bord snert of een halve rookworst. Aanvankelijk was het lekker toeven aan het strand, maar tegen 15.00 uur was het weer omgeslagen en werd het behoorlijk "fris". Maar dit was voor burgemeester Hans van der Laan geen beletsel om stipt 15.00 uur het startsein te geven voor de massale Nieuwjaarsduik.
De Werkgroep Tsjernobyl wil met de opbrengst proberen de leefomstandigheden van de Wit-Russische kinderen uit de omgeving van Tsjernobyl te verbeteren. Door de radioactieve vervuiling zijn ze daar volledig afhankelijk van het buitenland, wat de voedselvoorziening betreft. Doordat ze tegen kostprijs gebruik mochten maken van het Ronostrand, hoopten ze op een goede opbrengst voor het goede doel.
Klik hier voor de fotoreportage: Geert Douwes.

GASTOUDERS GEVRAAGD.

De Werkgroep zoekt nog gastouders. In 2012 organiseert de Werkgroep voor de 21e keer een vakantie voor de Wit-Russische kinderen uit de omgeving van Tsjernobyl. Het gaat om kansarme kinderen van plm. 9 tot en met 14 jaar. Als u in de periode mei/juni zo'n 4 weken als gastouder(s) wilt optreden, dan kunt u terecht bij Anneke Buitenwerf (tel. 050-5015870).

Nieuwjaarsduik 2017